Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова на 31 януари 2022

...
Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова на 31 януари 2022
Коментари Харесай

Актуалните проблеми на Ловеч обсъдиха кметът Корнелия Маринова и депутатът Искрен Арабаджиев

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова на 31 януари 2022 година имаше среща  с народния представител Искрен Арабаджиев, ръководител на Комисията по труда, обществената и демографската политика. Искрен Арабаджиев (30 г.) е определен за народен представител в изборите на 14 ноември 2021 година от 11 МИР-Ловеч.

На срещата бяха разисквани настоящите настоящи проблеми. Кметът Корнелия Маринова акцентува върху многото обществени услуги, които общината предлага (28 на брой). Най-новата услуга е Център за грижа за хора с деменция, която ще започва от 1 юни т.г. Друг акцент в диалога бяха инфраструктурните обекти, които се извършват сега, както и идните, като рехабилитация на уличното осветяване и на постройката на Младежкия дом.

Сред незабавните планове са подмяната на водопровода в кв. „ Младост “, рехабилитацията на улиците, както и ремонт на Спортната зала. Общината има позволение за градеж на Градски парк в Бившата казарма и е в подготвеност да се подадат документи за финансиране. Голям е ползата измежду популацията към продължение на ограниченията за енергийна успеваемост на постройките.

Сериозен е казусът с цената на газа и електричеството за потребителите – юридически лица (детски ясли и градини, учебни заведения, общината и т.н.). Тук нарастването е от близо два пъти и половина в съпоставяне със същия интервал м. година

До един месец ще бъде дадена опция да се показа пред Министерството на финансите значими за локалната общественост планове, заяви депутатът Искрен Арабаджиев. Ще има опция да се кандидатства за един специфичен фонд от 1 милиарда лв., добави той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР