Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов, зам. кметът Кристиян

...
Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов, зам. кметът Кристиян
Коментари Харесай

Турнир по плуване Весела Коледа

Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов, зам. кметът Кристиян Иванчов и ръководителят на Общински съвет Димитър Велинов бяха публични посетители на шампионата по плуване, който се организира в ПМГ Кюстендил.

Турнирът по плуване " Весела Коледа “ се организира под патронажа на кмета инж. Огнян Атанасов.

Инж. Атанасов поздрави участниците в спортната конкуренция и пожела на дребните плувци да стигнат до огромни басейни и да печелят медали от Олимпийски игри.

Основната цел на надпреварата е да подтиква и разпространява плуването измежду децата от кюстендилските учебни заведения. В него участваха над 80 деца, които се състезаваха в четири възрастови групи в стиловете бруст, тил и свободна щафета.

Плувен клуб " Велбъжд “ развива активност от към година, а ръководителят на клуба Антон Йорданов показва, че началото е било мъчно, защото съвсем 30 години плуването в Кюстендил е било забравено, само че дружно със своите другари и съидейници, съумяват да съживят спорта в града.
Антон Йорданов, Станислав Георгиев, Антон Тодоров и Методи Чивийски подемат самодейността да съживят спорта в града.

" Спортът плуване беше пропуснат в Кюстендил, само че благодарение на дългогодишни треньори той се възроди, децата стартират да основават привички по плуване. Около 100 са плуващите. С доста старания и с доста самообладание нещата се случват. Плуването е най-хубавият спорт, който се предлага за развиването на децата. Всеки искащ може да посети плувния басейн. Развитието на този спорт става с поддръжката и помощта на Община Кюстендил и на управлението на ПМГ – Кюстендил “, съобщи ръководителят на плувния клуб.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР