Кметът на Община Котел – Коста Каранашев изпрати поздравителен адрес

...
Кметът на Община Котел – Коста Каранашев изпрати поздравителен адрес
Коментари Харесай

Кметът Коста Каранашев поздрави пожарникарите с професионалния им празник

Кметът на Община Котел – Коста Каранашев изпрати приветствен адрес до комисар Владимир Демирев, шеф на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” – Сливен, гл. контрольор Дарина Иванова, шеф на Районна работа ПБЗН-Котел и до всички някогашни и сегашни пожарникари, работещи на територията област Сливен и в частност на община Котел, по случай професионалния им празник - 14 септември.

В своето приветствие кметът споделя: „ От свое име и от името на жителите на общината Ви благодаря за вашата дейна работа в името на сигурността и спокойствието на жителите. Ние, котленци, ценим високо вашата неустрашимост и професионализъм при навременното потушаване на пожарите, които и тази година не подминаха местности и землища на обитаеми места в общината. Пожелавам на всички някогашни и сегашни чиновници в Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” – Сливен и на Районна работа ПБЗН-Котел здраво здраве, мощен дух и мотивация, които да Ви оказват помощ в всекидневието ви! “

Честванията във връзка професионалният празник на огнеборците в котленско започнаха още при започване на седмицата с Дни на отворени порти и проведени визити в ДГ „ Дъга “. В навечерието на 14 септември, огнеборците отдадоха респект и поставиха цветя на паметната плоча на починали при осъществяване на служебните им отговорности техни сътрудници и на гробовете на умряли такива през последните години в местността „ Попова чешма “ и Градски гробищен парк.

Програмата във връзка празника продължава на 15 септември /четвъртък/ в постройката на РСПБЗН-Котел, където от 9.30 ч. ще се организира среща с доброволци от доброволческо формирование „ П. Берон “. До 18 септември /неделя/ във фоайето на музейна експозиция „ Котленски възрожденци “ в Пантеон на „ Г. Ст. Раковски “, жителите и гостите на Котел ще могат да посетят две тематични изложения: „ Символи на държавността “, представящи историята на противопожарното дело посредством пожарникарски каски, шапки, униформи и други, както и фотоизложбата на детски рисунки, на тематика: „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР