Кметът на община Каварна г-жа Нина Ставрева подписа с Държавен

...
Кметът на община Каварна г-жа Нина Ставрева подписа с Държавен
Коментари Харесай

5,8 млн. лв. за ремонт на пътища в Каварна

Кметът на община Каварна госпожа Нина Ставрева подписа с Държавен фонд “Земеделие” контракт за финансиране на план ”Реконструкция и рехабилитация на общински пътища в община Каварна” по Мярка 7.2. „ Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребни по мащаби инфраструктура”.

Това оповестиха за Факти.бг от Община Каварна.

Спечеленият от Общината план ще даде опция през идната година да се направи реорганизация и рехабилитация на 11,8 км. от общинската пътна мрежа. Това са четири сектора – общински пътища с връзка към републиканската пътна мрежа, които дават отговор на изискванията за финансиране: Каварна – Балчик (разклона за с. Божурец), Каварна-Топола (разклона за с. Раковски), Каварна – Балчик (в региона на Топола – околност Икънтълъка, на границата с община Балчик) и ул. България в гр. Каварна.

Финансирането на плануваната реорганизация и рехабилитация на посочените общински пътища, оборудванията и принадлежностите към тях е 100 %, а размерът на допустимите разноски за действия по плана е 5 867 315,29 лева

„ Това е извънредно добра вест за община Каварна и огромен триумф за общинската администрация. Благодаря на всички сътрудници, които участваха в подготовката на документите. Очакваме резултат по още два импортирани плана, свързани с общинската инфраструктура. Има доста други общински пътища, които се нуждаят от реорганизация и рехабилитация. Надявам се да получим финансиране и за част от тях. Ремонтът на други сме заложили в бюджета”, сподели госпожа Ставрева. Тя добави, че ще продължи да упорства пред Агенция „ Пътна инфраструктура “ и Министерство на районното развиване да се подхващат незабавни ограничения за ремонта на невралгични точки по републиканската пътна мрежа на територията на община Каварна. Такъв е пътят Каварна - с. Българево – Шабла. Г-жа Ставрева упорства за незабавна цялостна рехабилитация на този пътен сектор и е получила поддръжка за това и по време на срещите си с народни представители от района.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР