Кметът на община Ардино Ресми Мурад подписа три договора с

...
Кметът на община Ардино Ресми Мурад подписа три договора с
Коментари Харесай

Обновяват обекти за над 2 млн. лв. в Ардино

Кметът на община Ардино Ресми Мурад подписа три контракта с изпълнителния шеф на Държавен фонд „ Земеделие “ Живко Живков за разпределяне на безплатна финансова помощ по Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година. Срокът за осъществяване на плановете, които ще се осъществят в град Ардино, е 36 месеца, а общата стойност на утвърдените средства е 2 204 695 лв.. Предвидените действия са по подмярка „ Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребни по мащаби инфраструктура,  прецизираха от общинска администрация.
       
Половината от средствата или 1 172 571 лева ще бъдат за реорганизация и рехабилитация на шест съществени улици и принадлежащите към тях тротоари в Ардино и кв. Горичево.
        
Вторият план е на стойност 935 814 лева.  Средствата са за реорганизация, ремонт, съоръжение и обзавеждане на СУ „ Васил Левски “. Ще бъде осъществено вътрешно ободряване на класните стаи и цялостна замяна на ел.инсталацията, също преасфалтиране нa  учебния двор и замяна на настилка от тротоарни плочи по пешеходните алеи.
        
Близо 100 хил.лв. са заделени за реорганизация, съоръжение и обзавеждане на спортна инфраструктура на територията на община Ардино. В парк „ Нилюфер “ ще бъдат актуализирани комбинирано игрище за хандбал и волейбол и игрището за тенис на корт.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР