Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс подписа заповед, с която

...
Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс подписа заповед, с която
Коментари Харесай

Ню Йорк въведе извънредно положение поради недостиг на бебешки храни

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс подписа заповед, с която разгласи изключително състояние в града заради дефицит на бебешки храни в Съединени американски щати.

Дефицитът на храни за кърмачета, които се правят оценка на 40-50% от пазара в Съединени американски щати, породи, откакто регулаторните органи стопираха индустриалната линия на Abbott, подозирайки, че е инфектирана с патогенни бактерии . Икономическият консултант на Белия дом Брайън Дийс съобщи, че Abbott възнамерява да възобнови производството след към месец. Той съобщи, че пазарът на детски храни се управлява в 90% от три компании и даде обещание да го демонополизира.

" Усилията се поставят в миг, когато Съединени американски щати са изправени пред общонационален дефицит на детски храни, породен от доброволното евакуиране и краткотрайното затваряне на Abbott Nutrition, един от най-големите снабдители на детски храни в страната ", се споделя в изказване на уеб страницата на града.

Кметът Адамс съобщи, че наредбата ще помогне да се подхващат дейности против " всеки търговец на дребно, който желае да се възползва от тази рецесия ", като увеличи цената на продукта. Кметът добави, че във връзка с майките и фамилиите градът ще направи " всичко допустимо ", с цел да им помогне през този интервал.

По-рано говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер заяви, че военновъздушните сили са почнали незабавен импорт на дефицитни детски храни в Съединени американски щати от Европа .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР