Кметът на Монтана Златко Живков и член на Управителен съвет

...
Кметът на Монтана Златко Живков и член на Управителен съвет
Коментари Харесай

Кметът на Монтана участва в заседание на сдружението на общините

Кметът на Монтана Златко Живков и член на Управителен съвет на Национално съдружие на общините на Република България, взе участие в съвещание на управителния съвет на сдружението в Панагюрище. Една от значимите тематики бе Европейските планове и тяхното финансиране за интервала 2021-2027 година.
" Има закъснение по доста стратегии и на процедура едни от дребното, които се набират планове с европейско финансиране до края на 2022 година са програмата за храни и главно материално подкрепяне, даването на топъл обяд по програмата за храни- от една страна и втората част е по програмата за развиване на човешките запаси. Това са патронажните грижи, мощно е повишена опцията да аплайват българските общини. Това са може би най-конкретните неща от един интервал 2021-2027 година, който сега се движи леко обратно и огромна част от сътрудниците и общините показаха безпокойствие, че непрекъснатите рокади, многочислени избори в последна сметка въздействат върху всички оперативни стратегии без изключение и то въздействат отрицателно. "
Кметът Златко Живков изнесе отчет за осъществяването на Националния проект за възобновяване и резистентност на Република България
" В националния фонд за определяне и резистентност са заделени към 6 милиарда, които могат да бъдат избрани като общински. Така директните задължения към общините, които са свързани, изключително националните стратегии, които са свързани със санирането на здания, което може би ще провокира максимален интерес е обвързвано със Сдружение за етажна благосъстоятелност, обвързвано е с ангажиране и наемане на хора, които да изготвят планове и тъй като тук мястото на общината не е централно в тези проекти, а единствено косвено, е извънредно значимо по какъв начин това нещо ще бъде осъществено. Отворена е също така процедурата в проекта за стабилно създаване на юношески центрове и се събират към този момент оферти. Около 20 млн. има заделени за дигитализиране на осведомителните масиви, съдържащи регистрови данни. Това са актовете за  гражданско състояние- раждане, брак, гибел, както и специфични картони, съхранявани от общинските администрации. Може да бъде прегледана и цифровата промяна на " Български пощи ", основаването на сложни услуги, опциите за поправяне на всички пощи във всички обитаеми места с над 500 поданици. И един план, който е прекомерно забавен, само че не е ясно тъкмо по какъв начин ще бъде реализиран-развитието на извънболнична помощ. Това е предвиждането на амбулатории за извънболнична помощ и такива консултативни медико-социални звена за профилактика в труднодостъпни обитаеми места с население над 100 индивида на територията на цялата страна, където общините би трябвало да се ангажират въпреки това с намирането на лекарски състав, медицински, което е ужасно мъчно. Поради тази причина, това също е едната от многото дискутирани тематики, които ние преглеждахме на този директорски съвет. "
Заседанието на УС на НСОРБ в Панагюрище продължава и през днешния ден.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР