Кметът на Минеаполис Джейкъб Фрей обяви извънредно положение и вечерен

...
Кметът на Минеаполис Джейкъб Фрей обяви извънредно положение и вечерен
Коментари Харесай

Извънредни мерки в Минеаполис заради поредния случай със застрелян от полицията афроамериканец

Кметът на Минеаполис Джейкъб Фрей разгласи изключително състояние и вечерен час в града поради митингите след убийството на 20-годишния афроамериканец Данте Райт в близкия Бруклин център в града, съобщи БГНЕС.
" Обявих изключително състояние в град Минеаполис и го придружаваме с въвеждането на комендантски час, който ще стартира в 19:00 и ще продължи до 06:00 часа ", сподели Фрей по време на конференция, излъчена от NBC. Кметът означи, че комендантският час няма да се ползва за медийни чиновници, чиновници на реда, незабавни служби и тези, които се връщат от работа.
 Съединени американски щати разполагат националната армия в Минеаполис след следващо ликвидиране на тъмнокож Съединени американски щати разполагат националната армия в Минеаполис след следващо ликвидиране на тъмнокож
Националната армия беше ситуирана в Минеаполис, защото стотици хора разграбваха магазини и рушаха градски елементи в ранните часове...
Защо се стигна дотук - известната версия е, че градски служители на реда стопират колата на Райт в неделя поради нарушаване на разпоредбите за придвижване. Те откриват, че е издадена заповед за ареста на младежа. По каква причина, не е конкретизирано. Райт не се подчинява на заповедите на чиновниците на реда, които пробват да го арестуват и още веднъж се качва в колата си.
Един от служителите на реда стреля в младежа. Колата му мина през няколко улици и се блъска в друга кола. Райт е получил здравна помощ, само че е умрял на мястото на случая. В колата е имало и жена, която е получила пострадвания без заплаха за живота. Според ръководителя на полицията в Бруклинския център Тим Ганон, гибелта на Райт е неточност на служителката на реда, който е желала да употребява електрошок, само че е сбъркала и е възпроизвела изстрел. Тя е отстранена от работа, името ѝ към момента не е разкрито.
Във връзка с случая, към 500 души се събират в постройката на градското полицейско ръководство. Те отхвърлят да се разпилян по искане на полицията. Служителите на реда са употребявали сълзотворен газ, зашеметяващи гранати и гумени патрони. Освен това, към 200 души идват а на мястото, където Райт е убит. Те са развалили две полицейски транспортни средства. Има конфликти сред протестиращи и чиновници на реда. В града са регистрирани случаи на грабежи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР