Кметът на Киев Виталий Кличко призова за разследване след дийп

...
Кметът на Киев Виталий Кличко призова за разследване след дийп
Коментари Харесай

Дийп фейк измама: Мним Кличко се е свързвал с кметове на европейски градове

Кметът на Киев Виталий Кличко прикани за следствие след „ дийп фалшив машинация , в която беше замесен, съобщи ДПА. „ С няколко кметове на градове в Европа се е свързал подправен Кличко, който им е разправял неуместни неща ”, съобщи той във видеозапис, разпространен от немския вестник „ Билд ”.

Кличко акцентира, че зад това стои „ незаконна сила и че всичко това би трябвало да бъде незабавно разследвано ”. Кметът добави, че в никакъв случай не е имал потребност от преводачи в връзките си на британски или на немски. И добави, че формалните диалози би трябвало да бъдат проведени единствено посредством публични канали в Киев.

По-рано през днешния ден стана ясно, че представители на немската държавна сигурност са почнали следствие на видеоконферентен диалог на кметицата на Берлин Франциска Гифай с мъж, показал се за Кличко. Разговорът е бил през вчерашния ден и е завършил след 15 минути, когато кметицата почнала да се съмнява, че приказва фактически с градоначалника на Киев.

Нейната говорителка Лиза Фрерих сподели, че първата четвърт част от диалога не е породил никакво подозрение, само че след това били повдигнати тематики, които довели до това. Пред нея да вземем за пример мъжът, представящ се за кмета Киев, почнал да приказва за украинци, опитващи се да получат обществени помощи в Берлин. После бил издигнат и въпросът за оказване на консултативна поддръжка на Киев за образуване на нещо като гей церемониал, което прозвучало още по-странно в светлината на войната в Украйна.

Впоследствие посланикът на Украйна в Германия Андрий Мелник е удостоверил, че Гифай не е говорила с Кличко. Властите на Германия допускат, че става дума за цифрова операция, известна като „ дийп фалшив ”. Тя е под формата на добре изпипани манипулирани видеа, които обрисуват реалистично говора и дейностите на същински човек.

Не единствено Гифай е била излъгана. Същото се е случило и с кмета на Мадрид Хосе Луис Мартинес-Алмейда. Той обаче е прекратил диалога с мнимия Кличко. 
Източник:БТА   Снимка: championat.com
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР