Кметът на града Вадим Бойченко отбеляза, че руските нашественици са

...
Кметът на града Вадим Бойченко отбеляза, че руските нашественици са
Коментари Харесай

„Средновековно гето“: Още 10 хил. души може да загинат в Мариупол до края на годината

Кметът на града Вадим Бойченко означи, че съветските нашественици са трансформирали Мариупол в „ средновековно гето “.

„ Без медикаменти и здравна помощ, възобновяване на водоснабдяването и вярната канализация в града ще избухнат епидемии. Сега по-голямата част от популацията са остарели и заболели хора. Без подобаващи условия смъртността измежду уязвимите категории ще се усили доста “, предизвести той.

Според градските управляващи част от жителите на Мариупол от околните села са се върнали в града, „ тъй като не им е разрешено да влязат на територията на свободна Украйна заради строга филтрираща система “.

„ Руснаците не престават геноцида, който започнаха на 24 февруари. Нашите хора са заплаха. Затова е нужна цялостна евакуация на града “, акцентира кметът на Мариупол.

Руските нашественици се пробват да скрият действителния брой починали в Мариупол. Петр Андрюшченко, консултант на кмета на Мариупол, сподели, че „ пакети с телата на починалите не престават да се изнасят с тракторни вагони “. „ Най-лошото е, че в никакъв случай няма да разберем същинския брой починали. Русия доста бързо крие следите от личните си закононарушения “, акцентира съветникът на кмета.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР