Кметът на град в един от най-проблемните щати в Мексико

...
Кметът на град в един от най-проблемните щати в Мексико
Коментари Харесай

Застреляха кмета на град в Мексико

Кметът на град в един от най-проблемните щати в Мексико беше убит в четвъртък, покрай футболно игрище единствено седмици , откакто държавното управление изпрати въоръжени сили да възстановят реда в региона,

Федералните управляващи и чиновници в западния щат Мичоакан, осъдиха убийството на Сезар Артуро Валенсия Кабалеро, кмет на Агилия. Според мексикански медии Агуилия е бил напълно под контрола на картела Халиско Нова генерация преди идването на армията предишния месец .

Валенсия е бил прострелян три пъти, до момента в който се е прибирал от кметството, оповестяват управляващите, като прибавят, че криминалистите са разкрили гилзи от патрони на местопроизшествието.
 Кола с 10 натрупа оставена пред постройката на губернатор в Мексико
Кола с 10 натрупа оставена пред постройката на губернатор в Мексико

Двама души са задържани

Главният прокурор на Мичоакан съобщи в изказване, че проверява убийството . Той не е показал имена на обвинени и не е дал повече детайлности.

Според държавното управление на Съединени американски щати, Агилия е мястото, където е роден водачът на CJNG Немесио " Ел Менчо " Осегера.

Осегуера е измежду най-търсените мъже в незаконния свят на Мексик о. CJNG е една от най-мощните банди в страната и в продължение на години води брутални войни с съперници за надзор на маршрутите за трафик в Мичоакан на брега на Тихия океан.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР