Кметът на Генерал Тошево излезе от ареста тази сутрин срещу

...
Кметът на Генерал Тошево излезе от ареста тази сутрин срещу
Коментари Харесай

Кметът на Генерал Тошево излезе от ареста срещу гаранция от 10 000 лева

Кметът на Генерал Тошево излезе от ареста тази заран против гаранция от 10 000 лв.. Той бе посрещнат като воин от своите съграждани. Валентин Димитров беше арестуван по искане на Европейската прокуратура.  Разследван е за измами с над 300 хиляди лева дотации за енергийната успеваемост на обществени жилища в общината.

Бранимир Вълчев, брат на арестувания кмет Валентин Димитров съобщи, че за обвиняванията научил от медиите. 

" Някакви документи са сбъркани, само че не написа, че постройката не е санирана, нито че парите са откраднати, по този начин го чета аз ", сподели Вълчев.

Според Европейската прокуратура, ръководена от Лаура Кьовеши, става въпрос за корист с безплатна финансова помощ на Европейския съюз за близо 330 000 лева Тази заран жителите на Генерал Тошево се събраха на митинг в поддръжка на задържания кмет и видяха политическа офанзива. 

В позиция от Българска социалистическа партия обявиха, че одобряват ареста на Димитров като политическа поръчка преди локалните избори. С овации и сълзи протестиращите посрещнаха кмета на Генерал Тошево, който беше освободен от ареста под гаранция от 10 000 лв.. 

Адвокатът на Димитров съобщи, че не са съгласни с обвиняването и ще решат дали ще апелират, съобщи bgonair.bg. 

" Не иде тирада за заграбване, присвояването е напълно друго закононарушение, което допуска персонално облагодетелстване ", разяснява юристът Милен Янков.

По думите му, Димитров остава кмет на Генерал Тошево.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР