Kметът на Бургас от ГЕРБ Димитър Николов ще се оттегли

...
Kметът на Бургас от ГЕРБ Димитър Николов ще се оттегли
Коментари Харесай

Димитър Николов напуска политиката, строи хотел с яхтено пристанище

Kметът на Бургас от ГЕРБ Димитър Николов ще се отдръпна от политиката, хвърляйки се в туристическия бизнес. Едно от знаковите лица на ГЕРБ към този момент разгласи, в че няма да взе участие в локалните избори наесен.

Николов възнамерява голяма инвестиция до Бургас. Той ще вдигне яхтено пристанище с хотел до солниците в Сарафово. Мястото е извънредно картинно и ще бъде единствено за заможни туристи. Очаква се сътрудник на кмета в начинанието да стане предприемачът Димитър Караненов, заяви „ Галерия “.

Той е чудесно познато име в сектора, защото държи най-луксозния хотел в Бургас. Нищо чудно Караненов да е лице на плана, а кметът да остане в сянка.

Хотелът ще е 5 звезди и не за всеки джоб. Но когато човек идва с яхта, надали нощувката ще му е проблем. Явно Николов и Караненов са си създали чудесно сметката.

Както няколко пъти писахме, Димитър Николов не е в положителни връзки с Бойко Борисов от най-малко две години. Лидерът на хунтата упрекна кмета, че не оказва помощ интензивно в изборните акции през 2021 година, когато партията яде пердах първо от Има Такъв Народ, а след това и от „ Продължаваме промяната “.

Николов, който несъмнено промени доста Бургас, обаче изрично отхвърля да излезе на избори против ГЕРБ, тъй като просто му е писнало от политика. Иначе е получил оферта от Движение за права и свободи да бъде повдигнат като самостоятелен претендент, като получи солидно рамо от близкия парк „ Росенец “ за гласовете в ромските махали.

ГЕРБ са подготвени към този момент със заместника на Димитър Николов – това е депутатът Жечо Станков. Това е синът на бореца Дончо Жеков, който върти стабилен бизнес в морския град.

Преди време бащата и синът се прочуха, като купиха за 2 милиона лв. някогашната Транспортна болница.

Фамилията към момента не е направила нищо с апетитния терен, за който наддаваше и предприемач, представляващ ползите на фамозния Димитър Желязков – Митьо Очите.

Дончо и Жечо имат участия и в покупко-продажби със земи в Несебър. Фамилията обаче не се употребява с висока известност измежду елементарните бургазлии.

Засега от другите партии мълчат като партизани кого ще хвърлят в борбата за Бургас. Споменава се колоритният народен представител Константин Бачийски от.Промяната “, дълготраен зложелател на Николов в Общинския съвет и действително първият политик, скочил против Сараите в парк „ Росенец “.

Бойко Борисов разпорежда огромни очаквания на Бургас, тъй като битката за Варна ще е тежка, запазването на властта в Пловдив става все по-малко евентуално поради непрекъснатите корупционни кавги.

Загуби ли ресурса на най-големите градове, ГЕРБ ще падне много надолу и на парламентарните избори, а умел състезател като Борисов е наясно с това.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР