Кметът на Благоевград Атанас Камбитов настоява за законодателни промени, които

...
Кметът на Благоевград Атанас Камбитов настоява за законодателни промени, които
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград иска общините да могат да глобяват нарушителите на пътя

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов упорства за законодателни промени, които да разрешат на локалната власт да има повече пълномощия против нарушителите на пътя. Конкретното предложение е общините да могат да събират част от санкциите на водачите. В момента в множеството градове няма надзор, тъй като няма задоволително служители на реда, които да патрулират, камерите също са малко.

Благоевград

След трагичния случай от предходната седмица, при който 19-годишната Фатиме беше прегазена от товарен автомобил на пешеходна пътека в Благоевград, кметът на града Атанас Камбитов желае незабавни промени, тъй като хората при произшествия търсят отговорност от общините. Кметовете би трябвало да могат да глобяват нарушителите по Закона за придвижване по пътищата за превишена скорост, както и за прекосяване на червен светофар, безапелационен е Камбитов.
Атанас Камбитов, кмет на Благоевград: „ В момента ние нямаме такава алтернатива, нямаме такова право. Идеята е да се слагат камери, които да засичат тези, които са с превишена скорост. Знаете, че рестриктивните мерки в града са към 50 км/ч. Във въпросното кръстовище апропо ограничаването е 30 км/ч, въпросът е дали някой го съблюдава. ”
Според кмета Атанас Камбитов локалната власт е доста по-мобилна и по-лесно ще събира неплатените отговорности на нарушителите по пътищата.
Атанас Камбитов, кмет на Благоевград: „ Санкциите би трябвало да са такива, хората да знаят, че няма накъде да мърдат – санкциониран ли си, надлежно ще ти бъдат взети. "
Промени са нужни и при общинската полиция, счита кметът на Благоевград.
Атанас Камбитов, кмет на Благоевград: „ Ние имаме примерно общинска сигурност и защита, само че те имат предпазен темперамент. Те нямат право даже да ти изискат документ за идентичност. Тези неща би трябвало да се пипнат. ”
В идващите три години на всички места в Благоевград ще бъдат инсталирани камери за видеонаблюдение, които ще могат да снимат и регистрационните номера на колите. Обмисля се към плана да се прибавят и камери за следене на скоростта.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР