Кметът на Айтос забрани протест срещу дейността на местната прокуратура

...
Кметът на Айтос забрани протест срещу дейността на местната прокуратура
Коментари Харесай

Жители на Айтос искат цялостно разследване на полицията и прокуратурата в града



Кметът на Айтос забрани митинг против активността на локалната прокуратура и полиция. От Организацията за протекция на българските жители предизвикаха протест, откакто четирима роми, арестувани за побой над бургазлията Илиян Мавров, бяха освободени за по-малко от денонощие, а районната прокуратура не е поискала непрекъснат арест за тях.  Мъжът беше атакуван в айтоското село Мъглен предишния петък, откакто отишъл да търси липсващ служащ. Той е бил удрян с секира в главата, както и с други предмети, разясни Стефан Петров - един от уредниците на митинга.

Искаме изцяло следствие на айтоската полиция и прокуратура. Не е обикновено един човек да го бият с секира в главата и да бъде квалифицирано като „ лека телесна щета “. Имаме подозрения, че избрани хора се прикриват за техните закононарушения в Айтос.

Според прокуратурата, Мавров е направил първата стъпка в спора като е стрелял с електрошоков револвер към своите нападатели. Разследването продължава, има и видеозапис на случая. Кметът на Айтос Васил Едрев забрани митинга, тъй като мястото не е комфортно и има заплаха за провокиране на етнически спор. Очаква се все пак жителите да се съберат в 11 часа в центъра на града.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР