Кметът на американския град Ел Пасо на границата с Мексико

...
Кметът на американския град Ел Пасо на границата с Мексико
Коментари Харесай

Извънредно положение по границата на САЩ с Мексико

Кметът на американския град Ел Пасо на границата с Мексико Оскар Лизер разгласи изключително състояние поради мигрантите, оповестиха медии в Съединени американски щати, на които се базират и непознати медии.

" Говорих с нашите федерални сътрудници, те считат, че в сряда броят на мигрантите ще се усили от 2500 на 6000. Когато попитах дали могат да се оправят с това, отговорът беше не. Когато получих този отговор, това означаваше, че аз би трябвало да работи неотложно ", сподели Лизер на конференция. Събитието беше излъчено от локални малките екрани.

Извънредното състояние ще разреши да се привлекат повече запаси за реакция, в това число за приюти за мигранти и за обезпечаване работата на чиновниците на реда, обясниха от кметството. Съобщава се, че броят на мигрантите, които нощуват навън по улиците на града, доста се е нараснал, макар нулевите и негативни температури.

Очаква се в сряда да завърши действието на Раздел 42, който разрешава експулсирането на мигранти от райони, където рискът от ковид е висок. Правилото се употребява, с цел да се забрани на търсещите леговище да насочат такова искане и да се провежда незабавното им експулсиране.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР