Кметът Калин Каменов и министърът на енергетиката Теменужка Петкова подписаха

...
Кметът Калин Каменов и министърът на енергетиката Теменужка Петкова подписаха
Коментари Харесай

Калин Каменов и министърът на енергетиката подписаха договора за първа фаза от подмяната на уличното осветление във Враца /снимки/

Кметът Калин Каменов и министърът на енергетиката Теменужка Петкова подписаха контракта за първа фаза от подмяната на уличното осветяване в града, оповестиха от общината.
Стойността на безвъзмездната помощ по процедурата е в размер на 1 125 216 лева
Реконструкцията на осветителните тела ще стартира от булевардите и основните пътни артерии в града. Дейностите са планувани въз съществена на изцяло енергийно проучване.
Енергийният министър разяснява, че Враца е измежду 20-те общини в страната, които ще получат средства за модернизиране на уличното си осветяване.
Кметът Калин Каменов благодари на енергийния министър Петкова и на министъра на районното развиване Петя Аврамова за поддръжката за Враца във връзка с енергийната успеваемост. "В рамките на плана ще подменим 927 осветителни тела, като новите уреди ще са LED. Успоредно с това ще бъдат инсталирани и 380 броя слънчеви лампи за тротоарните пространства в града ", сподели още Каменов.
По плана е планувано и внедряването на умна система за ръководство на уличното осветяване, която ще разреши контролиране на мощността на всяко едно осветително тяло, според от трафика. Например – при включване на уличната лампа, тя ще работи на 100% от мощността си, а в часовия диапазон от 00 до 5 часа, ще бъде понижена до 50%.
Първата фаза включва сектори от булевардите - „ Демокрация “, „ Мито Орозов “, „ България “ и „ Втори юни “, както и улиците – „ Екзарх Йосиф “, „ Стоян Заимов “, „ Околчица “, "Братя Миладинови " и „ Стоян Даскалов “. Така ще бъдат обхванати зоните, с най-голяма натовареност на придвижването.
Във втората фаза на плана ще бъде осъвременено осветлението по вътрешнокварталните улици.
Предложението се финансира по процедура на Норвежкия механизъм - „ Рехабилитация и рационализация на общинската инфраструктура – системи за външно изкуствено осветяване на общините “, където сътрудник на Община Враца е Норск Енерджи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР