Кметът изпълнява множество важни функции и отговорности, свързани с управлението

...
Кметът изпълнява множество важни функции и отговорности, свързани с управлението
Коментари Харесай

Какво прави кметът… или какво “пише в трудовата характеристика” на градоначалника

Кметът извършва голям брой значими функционалности и отговорности, свързани с ръководството и развиването на града. Някои от главните задания и функционалности са:
Управление на общината: Кметът управлява и ръководи дейностите на общината, в това число финансите и бюджета ѝ. Той е виновен за осъществяването на общинските стратегии и планове.Инфраструктура и градско обмисляне: Кметът има въздействие върху развиването на инфраструктурата в града, в това число планирането на нови инфраструктурни планове, поддържането на пътища, мостове и публични здания.Образование и просвета: Кметът поддържа просветителните и културни начинания в града, в това число учебни заведения, библиотеки, музеи и други институции.Здраве и обществени грижи: Отговорността за опазването на здравето и обществените грижи в региона на общината също попада в компетенциите на кмета.Икономическо развиване: Кметът работи за стимулиране на икономическото развиване в града посредством привличане на вложения, основаване на работни места и подкрепяне на локални бизнесмени.Устойчиво развиване и околна среда: Кметът би трябвало да се грижи за опазването на околната среда и устойчивото развиване на града, в това число битка със замърсяването и поощряване на екологично чисти технологии и практики.Сигурност и публичен ред: Отговорността за сигурността и поддържането на публичния ред в града също попада в ръцете на кмета, който сътрудничи с локалните правоприлагащи органи.
Това са единствено някои от множеството отговорности и функции, които извършва кметът. Разширяването на тези функционалности може да зависи от съответните правила и пълномощия, избрани в локалните закони и регулации.

Не пропускайте и първияофициален спор за бъдещето на София сред кандидат-кметовете Васил Терзиев и Антон Хекимян в ефира на Дарик радио. Водещ е Константин Вълков, а разногласието сред Хекимян и Терзиев можете да наблюдавате с изключение на в радио честотите, и НА ЖИВО в, както и във Facebook профилите на и.

Не пропускайте дебата в събота, 7 октомври, от 10 часа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР