Кметът Иван Тотев застава пред камерата на Plovdiv24.bg за коментар

...
Кметът Иван Тотев застава пред камерата на Plovdiv24.bg за коментар
Коментари Харесай

Вие попитахте кмета, време е за отговорите! Част 7: Кога, какво и как ще се ремонтира

Кметът Иван Тотев застава пред камерата на Plovdiv24.bg за коментар по въпроси на пловдивчани, подадени в рубриката ни " Попитай кмета ". Темата визира инфраструктурата на града под тепетата, а новините са доста. 

Така да вземем за пример сега " Рогошко шосе " се проектира по нова технология, с цел да устоя на тежкотоварния трафик, проектите на локалната администрация са следващата година да стартира ремонтът; през есента би трябвало да стартират търговете за ул. " Даме Груев " и следващата година да се работи по нея; дали бул. " Македония " ще попадне в целите за следващата година, обаче, към момента не е решено. В проектите за следващата година е и бул. " Дунав ", само че преди окончателното решение, Общината ще попита пловдивчани желаят или не това, увери Тотев. Едно е ясно - през 2019-та година ще се работи сигурно във вътрешнокварталните улици. " В момента районните кметове подават лист с улиците, които са значими ", разясни кметът.  

И още - напреднала е новата връзка сред кварталите " Прослав " и " Остромила " ; водят се интензивни диалози с НКЖИ за глухата жп линия в квартал " Южен ", която по проект би трябвало да стане нов път. " Предвиждаме напълно нов бул. там ", разясни Тотев и разказа направлението му - от кръстовището на " Коматевско шосе " и " Александър Стамболийски ", през ул. " Поручик Въльо Стефов ", през Оазисите, през полето до след митницата и ще излиза на въпросната глуха жп линия. Сагата " Модър - Царевец " също върви към развръзка, за обекта е определена процедура по инженеринг. 

Безспорно вест е и проектът Общината да предложи на Европейската банка за възобновяване и развиване да усили обсега на плана по 30-милионния заем, с цел да може новоизграждащият се бул. " Северен " да излиза на Карловския надлез. 

Припомняме, че по този план се реализираха ремонтите на бул. " Шести септември ", бул. " Руски " и " Коматевско шосе ". Точно за " Коматевско шосе " читател на Plovdiv24.bg попита следното: 

" Каква е повода пътят да е със 159 сантиметра по-тесен? Когато би трябвало да премине кола за спешна помощ или кола на пожарната, е проблем, който може да коства живота на нуждаещите се. "

" Вкарваме се във филм. Лично ще питаме имат ли проблем колите за спешна помощ и пожарните ", отвърна кметът. Той разяснява, че никой не може да каже сигурно какъв брой по-тясно е шосето, тъй като преди ремонта са регистрирани разлики в габаритите му от над метър в другите му сектори. 

От кмета пловдивчани могат да схванат и за огромните планове на Пловдив, а точно: ремонтът на ул. Иван Вазов стартира през есента, за нея има подготвен план. Новото в него е велотрасето от Централна гара по посока Центъра, която да завива по ул. " Кръстю Пастухов " и да отива към Сточна гара. От колелото на Гарата до ул. " Авксентий Велешки " тротоарите ще са разширени, само че паркирането ще се резервира. От " Авксентий Велешки " към Главната, обаче, Тотев анонсира концепцията за въвеждане на еднопосочно придвижване в посока Центъра и още по-широки тротоари. За Пробива под централна гара пък Тотев уточни, че все още тематиката към момента е отворена, само че изясненост по нея би трябвало да има до края на месеца.

Какво още отговори на пловдивчани кметът, вижте в специфичното изявление на Plovdiv24.bg. 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР