Кметът Димитър Николов предложи на местния парламент да даде зелена

...
Кметът Димитър Николов предложи на местния парламент да даде зелена
Коментари Харесай

Ето кои са първите три заявени инвестиции в новата индустриална зона край Меден рудник

 Кметът Димитър Николов предложи на локалния парламент да даде зелена светлина на три огромни компании, които желаят да влагат в новата индустриална зона край к-с " Меден рудник “ – Фаза 2 на Индустриален и логистичен парк – Бургас. Община Бургас от две години работи по нейната подготовка. Заедно с напредъка по прокарването на връзки до терените (електричество, вода и др.), към този момент са декларирани публично първите капиталови планове.

На този стадий три търговски сдружения желаят да изградят предприятия и да основат работни места в зоната край " Меден рудник “, която е с обща повърхност от 600 декара. Това са " ТИСЕНКРУП МАТИРИАЛС БЪЛГАРИЯ “ ООД, " СТАРТ ИНЖЕНЕРИНГ “ АД и " САТУРН-2 “ ООД.

Намерението на " ТИСЕНКРУП МАТИРИАЛС БЪЛГАРИЯ “, посочено от самия вложител, е разследване от политиката на немския тръст Thyssenkrupp AG и цялостната пробългарски стопански насочена политика на немските вложения. Изборът за разширение активността на сдружението на територията на България и съответно в Бургас е надвил след дълготрайно разискване и задълбочени разбори от страна на немския тръст, както и при конкуриране с сдружения в прилежащи страни от района. Инвеститорът декларира подготвеност, проекти и запас да осъществя един неповторим за българските стандарти план, включващ новаторски логистичен център, отговарящ на най-високите европейски критерии. 

" Идването на вложител като " ТИСЕНКРУП “ демонстрира ужасно доста като стабилност от наша страна и приемане на Бургас като действителен индивид, който може да обезпечи условия за бизнес. Когато стъпят в някой район, това е преди всичко сигнал към огромните компании от техния сан, а по-късно и оценка на качеството на локалната власт, в това число на национална и данъчна политика “, сподели Димитър Николов, който прикани общинските съветници да гласоподават докладната за осъществяване на търг за стремежи от " ТИСЕНКРУП “ имот с неотложно осъществяване – като знак на доброжелателност към вложителя, който да види, че в България процесът по реализация на една инвестиция може да се случва бързо.

Инвестиционното желание на инженеринговата компания " СТАРТ ИНЖЕНЕРИНГ “ е обвързвано с разширение на активността й и нашарване на производството с нови артикули в гр. Бургас, изразяващо се в асемблиране на най-голям клас разпределителни уредби ниско и приблизително напрежение на " Simens “ и " Schneider Electric “ мотор надзор центрове, както и табла за автоматизация.

" САТУРН -2 “ има подготвеност да разшири производството си на ел. съоръжения, климатизация и заваряване.

* Междувременно през днешния ден локалният парламент утвърди предлагането на кмета Димитър Николов за съдействие сред Община Бургас, Община Пловдив и Сдружение с нестопанска цел " Клъстер Тракия икономическа зона “ в процеса за привличане на вложители.

* А ето до каква степен стигна Община Бургас в процеса за развиване на своите няколко нови индустриални зони:

- Фаза 1 на Индустриален и логистичен парк към този момент е цялостна с работещи и новостроящи се предприятия – това са парцелите край езерото Вая.

- Напредва построяването на връзки за Фаза 2, като първите вложители към този момент обявиха интерес – това е на входа на " Меден рудник “.

- Терените в дребната зона край Българово са продадени и новите предприятия се построяват едно след друго.

- Вече работеща, само че с капацитет да се разраства е индустриална зона " Мадика “. Там Общината започва създаване на довеждаща инфраструктура 

- С построяването на Северния обход на Бургас ще се отключи вероятност за развиване на последваща бизнес зона – тази при Пети километър.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР