Кмет в Мексико се ожени за животно на традиционна церемония,

...
Кмет в Мексико се ожени за животно на традиционна церемония,
Коментари Харесай

Какво накара един мъж да се ожени за кайман

Кмет в Мексико се ожени за животно на обичайната гала, за която се счита, че носи шанс на хората му. Виктор Уго Соса подписа брак с кайман, наименуван Алисия Адриана, до момента в който пресъздаваше обред на предците си.

Според локалните предания създанието се назовава " момичето-принцеса ", а кметът разгласи, че двойката " се обича ". Гостите на сватбата ръкопляскаха и танцуваха в Сан Педро Уамелула, град на коренното население Чонтал в щата Оахака, южно Мексико, до момента в който младоженците встъпваха в свещения брак.

" Поемам отговорност, тъй като се обичаме. Това е значимото. Не можеш да имаш брак без обич... Поддавам се на брака с момичето-принцеса ", споделя Соса по време на ритуала. От фотосите, които се популяризират в медиите и обществените мрежи, се вижда по какъв начин целува животното по главата. Бракът сред мъж и женски кайман се провежда в региона от 230 години в чест на мира сред локалните групи Чонтал и Хуаве. Защо обаче е определен точно кайман за тази цел, не е доста ясно.

Кметът, представляващ краля Чонтал, се дами за влечугото, символизиращо момичето-принцеса Хуаве, в символ на съюз на двете общности. Кайманите живеят в блата и са ендемични в Мексико и Централна Америка.

Преди церемонията животното се носи от къща на къща, с цел да могат локалните да я държат и да танцуват с нея. Влечугото носи зелена пола, цветна ръчно бродирана туника и е с прическа от панделки и пайети. Муцуната й е завързана, с цел да няма инциденти преди брака. По-късно кайманът е облечен в бяла булчинска рокля и отведен в локалното кметство за сватбата.

След края на събитието кметът танцува с булката си под звуците на национална музика. " Щастливи сме, тъй като честваме обединяването на две култури. Хората са удовлетворени ", споделя Соса пред организация AFP.

Странната женитба сред каймана и кмета на селото обаче стана причина природозащитните организации да се надигнат и осъдят така наречен брак, тъй като съгласно тях отношението към животното с цялото това завързване, обличане, разнасяне и танцуване е меко казано нечовешко и недопустимо, означават от Sky News.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР