Ключовите въпроси на София бяха предмет на дискусия на среща

...
Ключовите въпроси на София бяха предмет на дискусия на среща
Коментари Харесай

„ЛЕВИЦАТА!“ обсъди със столичния актив ключови въпроси на София и готовността за местните избори

Ключовите въпроси на София бяха предмет на полемика на среща на „ ЛЕВИЦАТА! “ със столичния актив на групировката. Срещата е част от хода на подготовката за локалния избор. Общото единодушие в обединението е по нуждата от промяна на управническия модел на столицата. Председателят на Коалиционния съвет на „ ЛЕВИЦАТА! “ Костадин Паскалев посочи три съществени, характерни акцента, като политики, които групировката ще следва и ще пази в идващия локален парламент – Общия организационен проект, детските градини, учебни заведения и ясли, връзка и публичен превоз.

Паскалев уточни, че Общият организационен проект на София е признат преди съвсем 20 години, това е и интервалът на поредното му нарушение с безредно и незаконосъобразно строителство. Освен това, градът няма подробни устройствени проекти на всички квартали и региони

Костадин Паскалев акцентира и неналичието на каквато и да е воля у локалната власт в София за решение на въпроса с нуждата от задоволително места в детските градини, учебните заведения и детските ясли.

„ Давате ли си сметка, че София е неуместна от позиция на това, че поредност ръководства не могат да решат един обикновен въпрос, обвързван с простичкия разбор по ЕСГРАОН - родени деца, % посещаващи детска градина, детска ясла и да забележим какви са потребностите и в кои региони са разпределени те, от там нататък трябват простички и обикновени решения. Всички политически субекти в Столичния Общински съвет Предпочитат да разпределят бордове на шефове на общинските предприятия. Да разпределят забавни терени. Но в последна сметка не се интересуват от главните проблеми на жителите в столицата. Това е политиката, която ще следва „ ЛЕВИЦАТА! “ “ .

В столицата липсва обща идея за трафика, в това число, за придвижването на коли в централната градска част, за системата за паркиране и за публичния превоз , уточни Паскалев

„ Какво вършим с градския превоз, обаче – единственото, което вършим, е да подвигаме цени. Единственото, което вършим е да организираме схеми посредством търгове за възлагане на съответната услуга на съответните превозвачи. Но никой не се замисля каква информационна система би трябвало да бъде построена в София и каква система за паркиране по този начин, че да има адекватност от позиция на жителите и гостите на столицата “.

Наред със спецификата за София, фокус на „ ЛЕВИЦАТА! “ във връзка с локалното самоуправление са въпросите за питейната вода по места, за депонирането на битовите боклуци, енергийното застраховане, ръководството на общинската благосъстоятелност и методът, по който се разпределят общинските бюджети.

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР