Ключови фигури в областта на изкуствения интелект искат да бъде

...
Ключови фигури в областта на изкуствения интелект искат да бъде
Коментари Харесай

Заради възможни рискове: Мъск призовава за спиране на разработване на изкуствен интелект

Ключови фигури в региона на изкуствения разсъдък желаят да бъде прекратено създаването на мощни системи за изкуствен интелект на фона на опасенията за опасност за човечеството. Те са подписали отворено писмо, в което предизвестяват за евентуалните опасности и декларират, че конкуренцията за създаване на системи за изкуствен интелект е излязла отвън надзор, написа Би Би Си. 

Директорът на Туитър Елон Мъск е измежду тези, които желаят образованието на изкуствен интелект над избран потенциал да бъде спряно най-малко за 6 месеца.

Къде отиват данните, които прахосмукачката робот събира от вкъщи ни?

Съоснователят на Apple Стив Возняк и някои откриватели от DeepMind също са подписали писмото.

OpenAI, компанията, която стои зад ChatGPT, неотдавна пусна GPT-4. Това енай-съвременната технология, която впечатлява със способността си да извършва задания като отговаряне на въпроси за обекти в изображения.

В писмото на Future of Life Institute, подписано от известни персони, се желае краткотрайно да се спре създаването, като в писмото се предизвестява за рисковете, които могат да съставляват бъдещите по-усъвършенствани системи.

Милиардерът сподели, че разпоредбите за възбрана на публикуването на персонална информация важат за всички

„ Системите за изкуствен интелект с просветеност, конкурентна на тази на индивида, могат да основат дълбоки опасности за обществото и човечеството “, се споделя в писмото.

Институтът Future of Life Institute е организация с нестопанска цел, която декларира, че нейната задача е да „ насочва трансформиращите технологии надалеч от рискови, широкомащабни опасности и в интерес на живота “.

В писмото се споделя, че усъвършенстваните изкуствени интелекти би трябвало да се създават деликатно, само че вместо това „ през последните месеци лабораториите за изкуствен интелект се впуснаха в неконтролируема конкуренция за създаване и внедряване на все по-мощни цифрови мозъци, които никой - даже техните основатели - не може да разбере, планува или надеждно да управлява “.

В писмото се предизвестява, че изкуствения разсъдък може да наводни осведомителните канали с дезинформация и да размени доста работните места.

Други специалисти обаче обявиха пред Би Би Си, че е доста мъчно да се планува въздействието на ИИ върху пазара на труда.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР