Ключовете от дома, портфейл или портмоне, мобилен телефон и ...

...
Ключовете от дома, портфейл или портмоне, мобилен телефон и ...
Коментари Харесай

Глобалният марш на предпазните маски: Огледало за човечеството

Ключовете от вкъщи, портфейл или портмоне, мобилен телефон и... о, да!, защитна маска.Неохотно за мнозина, само че също толкоз непреклонно пред лицето на незабележим гибелен зложелател, дребните правоъгълници от ефирна, само че все пак животоспасяваща тъкан, единствено за месеци съумяха да влязат трайно в листата на нещата, без които не се излиза от у дома, за милиарди хора по целия свят, написа в понеделник организация Асошиейтед прес.

Никога до момента откогато индивидите са изобретили обувките и бельото, детайл от облеклото не се е разпространявал толкоз всеобщо и бързо от Мелбърн до Мексико и от Пекин до Бордо, преодолявайки граници, култури, генерации и полове с съвсем същата зашеметяваща скорост като ковид, умъртвил повече от 600 000 и заразил повече от 15 милиона души, отбелязва организацията.

" Вероятно в никакъв случай не е имало толкоз бърза и трагична смяна в държанието на хората по света. Човечеството би трябвало бъде похвалено за това ", споделя пред АП Джереми Хауард, съосновател на " Маски за всички " (#Masks4All), лобистка група, застъпваща се за носенето на защитни маски.

Рядко обаче, а може би в никакъв случай, нещо носено от човешките същества не е предизвиквало такива гневни разногласия и политически различия, най-забележими в Съединени американски щати. Нима някой в миналото на американски плаж е вадил оръжие против човек единствено тъй като е с бикини, както този месец мъж без маска насочи револвер против покупател с маска в супермаркат на Уолмарт във Флорида?

Подобно на други човешки привички, маската е станала огледало за човечеството. Това, че толкоз доста хора с друга степен на старание са се приспособили към дискомфорта да скриват под маска дишането и изражението на лицето си, е мощен мотив за убеждението, че хората фундаментално са грижовни, способни на всеотдайност за общото богатство.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР