Ключът на договора Израел - ОАЕ може да е мир

...
Ключът на договора Израел - ОАЕ може да е мир
Коментари Харесай

Николай Младенов: Ключът на договора Израел - ОАЕ може да е мир в Палестина

Ключът на контракта Израел - ОАЕ може да е мир в Палестина. Това е първото ново съглашение, което възстановява връзките сред двете страни. То е значимо, тъй като основава две невероятни благоприятни условия за района - от една страна, битката с радикализацията и общи действиея против вируса COVID-19, и на второ място, общи дейности за решение на Палестинския въпрос, без което дълготраен мир не може да има. Това разяснява Николай Младенов, специфичен координатор на Организация на обединените нации за мирния развой в Близкия Изток, пред Българска национална телевизия.
 Сделката сред Израел и ОАЕ развърза ръцете на палестинците Виж още
Мирното съглашение ще бъде подписано в Белия сред Израел и Обединените Арабски Емирства, а на събитието във Вашингтон ще участва и външният министър на Бахрейн, който ще подпише също съглашение за нормализиране на връзките с Израел.

" Това съглашение изпраща сигнал за съдействие в район, който е раздиран от спорове, добави Николай Младенов. - От самото началото на американските дейности, една от огромните закани, е анексирането от Израел на окупираните територии на Западния бряг. Със съглашението се постави завършек на това, тъй че ползата от позиция на Съединени американски щати, е свързване на контакти и съдействие сред техни сътрудници в района. "

По думите му, това е доста повече от договорка и съставлява откриване на капацитета в съдействието сред две много съществени стопански системи.

" Палестинската страна се усеща изолирана и това е сериозен проблем, който би трябвало да бъде преодолян. За страдание, през последните години той е в цялостна застоялост по тази причина и една от главните точки в съглашението е прекъсване на анексирането на окупираните територии на Западния бряг ", безапелационен е дипломатът.

На всички е ясно от години, че Израел, ОАЕ и другите страни от Близкия Изток имат общо схващане за тяхната сигурност, тъй че няма да се развие единствено икономическото съдействие. От моя позиция, един от най-съществените опасности е икономическата маргинализация в целия район. Връзката с политическите елити може да бъде възобновена единствено с доста съществени дейности по отношение на социално-икономическата политика в този район. Потенциалният резултат от това съглашение е в усилването на тези страни, които пазят толерантността. В момента нито палестинската власт, нито израелското държавно управление имат интерес от нагнетяване на напрежението в този район и точно това може да е ключът в съглашението, което има голям капацитет ", сподели още Младенов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР