Ключът към правителството е разбирателство, а то може да е

...
Ключът към правителството е разбирателство, а то може да е
Коментари Харесай

Асен Василев: Ключът към правителството е разбирателство, а то може да е с БСП

Ключът към държавното управление е съгласие, а то може да е с Българска социалистическа партия. Това разяснява Асен Василев.

Една от аргументите България да не се развива добре, е че в последните 10-15 година се задълбочиха феодалните структури. Това е изключително видно на локално равнище, където хората са принуждавани да гласоподават срещу волята си или под някаква форма на взаимозависимост от локалната власт ”, уточни той, представен от Нова тв.

" Единственият метод е почтени избори – да премахнем опцията от доста недействителни бюлетини и неточности по протоколите. Тази задача би трябвало да стои пред едно вероятно държавно управление, което може да стане с съгласие. Ключът към това съгласие е Българска социалистическа партия ", сподели Василев.

На срещата сред депутати от „ Продължаваме промяната ” и Българска социалистическа партия Василев призна, че форматът, в който се срещат, е непълен за основаване на кабинет. Независимо дали ще има кабинет с втория, с третия мандат или нови избори, считам, че това са две огромни цели, които са сериозни за това, страната да тръгне напред – влизане в Шенген и в еврозоната.

Василев посочи, че може да се обединят към някои съответни задания. „ Едното  е да създадем изпитание да съкратим периодите за приемане на закони за противопоставяне на корупцията. Това е закон за ПВУ и без него няма по какъв начин да изпратим искане за втория транш от средства, да създадем по този начин, че законът да бъде признат оптимално бързо от това национално заседание. Второ – непремерено бе отритнат закона за отбрана на лицата, подаващи сигнали. Сега се търси метод по какъв начин да бъде импортиран още веднъж без да наруши правилника на Народното събрание, с цел да бъде признат в границите на идващия месец ”, изясни съпредседателят на Политическа партия.

Относно отхвърленото несъгласие върху измененията в Изборния кодекс Василев разяснява, че през днешния ден е изпусната опция да се отвори ИК на второ четене.

„ За нас това е извънредно значимо – няма по какъв начин да имаме ред и правда в страната без Изборен кодекс, който затваря оптимално вратата за злоупотреби и измами. От наша позиция това значи да се резервира машинния протокол, да се откри метод за преброяване, което не е ръчно – всичко това би трябвало да бъде прегледано обширно и да се направи ИК, който да отстрани опцията за операция от недобросъвестни хора ”.

В началото на срещата другият съпредседател на Политическа партия Кирил Петков посочи: „ Никой не би трябвало да бъде над закона, никоя власт не би трябвало да е безконтролна. Ако успеем да отстоим тези цели, влизането ни в Шенген е несъмнено ”.

Той очерта като предпочитани области за работа смяната в Закона за публичните поръчки, произвеждане за неплатежоспособност, персоналния банкрут, синята карта, с цел да притеглим висококвалифицирани чиновници за българската стопанска система – за по-добър износ, законите по Плана за възобновяване и резистентност.

„ Реформата в КПКОНПИ – това бе основополагащ закон в предишния парламент, чакам това да остане като главен приоритет в нашата полемика и следствието на основния прокурор ”, добави Петков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР