Клубовете решават какво да правят с парите от Ла Лига

...
Клубовете решават какво да правят с парите от Ла Лига
Коментари Харесай

Хесус Писаро: Клубовете решават какво да правят с парите от „Ла Лига Импулсо“

Клубовете вземат решение какво да вършат с парите от „ Ла Лига Импулсо “. Това съобщи в изявление за БГНЕС интернационалният управител за развиване на плана Хесус Писаро, който е част от второто издание на семинара на Ла Лига. Главни уредници на събитието саPalms Bet, формален сътрудник на Ла Лига за България, и Фондация „ Спорт в България “.

„ Това е второто издание на семинара, преди бях пратеник на Ла Лига, в този момент имаме нов пратеник в лицето на Естебан Касадо. Стартирахме с Палмс Бет и съм доста горделив с това. Вече сме във второто издание и съм тук, с цел да оказа помощ с моя опит, с цел да продължим този необикновен план “, бяха първите думи на Писаро още веднъж семинара, който се организира в Гранд хотел Милениум.

Той се изрече ласкаво за партньорството на Ла Лига с Palms Bet. „ Това е вторият ни сезон с Palms Bet. Взаимоотношенията ни с компанията са доста положителни. Това е партньорство, само че се опитваме да вършим разнообразни неща и в действителност имаме вяра, че Palms Bet мисли малко по-различно и в изобретателна тенденция. Те са в действителност загрижени за нас, за локалния футбол. Ние сме тук, с цел да споделим своя опит от ситуацията в Испания “.

Относно интервала си като пратеник на Ла Лига, Писаро разяснява: „ Да бъда пратеник беше ужасно, имахме превъзходен план за интернационално развиване в Ла Лига с разнообразни хора от света. Но в този момент след три години взех и персонално решение да се завърна в Мадрид. Идвал съм в София доста пъти. Да работя в „ Ла Лига Импулсо “ е в действителност предизвикателство, тук за семинара идват и представители на Хетафе и Севиля “.

А във връзка с самия план, интернационалният управител за развиване показа: „ “Ла Лига Импулсо “ започва дружно с колегата CVC – капиталов фонд, който обезпечава пари за клубовете в Ла Лига за бъдещи техни цели. Това, което направихме в Ла Лига, е да осигурим финанси на клубовете, само че не непременно – те би трябвало да покрият избрани критерии и цели. Ако това се случи, ние ги финансираме, а те могат да употребяват средствата за по-добра инфраструктура, по-добри игрища и спортни уреди, само че и за цифрови тактики. Всеки клуб може да получи тази помощ. Истина е, че някои клубове не употребяват помощта. Проектът ще продължи и в бъдеще, с цел да подкрепя клубовете, без значение от това какви финанси ще бъдат обезпечени от CVC “, сподели той и продължи:

„ Планът беше да разпределим тези средства и имахме предходни критерии за обезпечаване на едно и също количество. Може да се каже, че даваме идентични средства първоначално, само че по-късно има разнообразни критерии – класиране, ТВ права, и тогава те получават повече или по-малко. Клубовете в последна сметка вземат решение по какъв начин и в какво да влагат тези пари. Ла Лига би трябвало да ревизира след това дали тези проекти могат да бъдат утвърдени. Клубовете вземат решение какво да вършат, стига да съблюдават разпоредбите “, приключи Хесус Писаро. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР