Клуб Брюж най-сетне си намери майстора в Шампионска лига. Белгийският

...
Клуб Брюж най-сетне си намери майстора в Шампионска лига. Белгийският
Коментари Харесай

Порто нанесе звучен шамар на Брюж и докосва елиминациите

Клуб Брюж най-накрая си откри майстора в Шампионска лига. Белгийският отбор записа първа загуба и тя пристигна по много тежък метод – вкъщи с 0:4 от Порто.

Двата отбора премериха сили в мач от груба „ B “ на най-престижния европейски клубен шампионат. За португалския гранд точни бяха на два пъти Мехди Тареми и по един път Еванилсон и Стивън Еустакио. Успехът на Порто завърза още повече интригата в групата. Брюж резервира първото си място с 10 точки, Порто е с 9 на втората позиция. Атлетико Мадрид и Байер Леверкузен са надлежно трети и четвърти с 4 и 3 точки. Те се изправят един против различен в по-късния мач от групата.

Порто доминираше през цялото време. Домакините въобще не влязоха добре в мача. В 7-ата минута Еустакио стреля рисково над напречната греда. Десет минути по-късно Матеус Урибе също не беше надалеч от истината. Топката мина на сантиметри над вратата.

По-силното начало на португалците се отрази върху резултата в 33-тата минута. Тогава Тареми беше изведен на чиста позиция и той осъществя за 1:0. В началото на втората част след интервенция на ВАР Клуб Брюж получи дузпа и имаше страховит късмет да навакса минималното си закъснение. Ударът на Ноа Ланг от бялата точка обаче беше избавен.

Пропускът от наказателния удар като че ли обезвери Брюж, а Порто се възползва незабавно. В 57-ата минута Еванилсон удвои преднината на гостите. Час игра след началото и Еустакио записа името си измежду голмайсторите. Той съумя да преодолее вратаря с акуратен удар. 

Кошмарът за белгийския тим продължи. В 70-ата минута Тареми вкара втория си гол в мача и оформи крайния резултат. До последния съдийски сигнал мачът се доиграваше. Както Порто имаше един добър късмет за пети гол, по този начин и домакините можеха да вкарат почетно попадение. В последна сметка нито едното, нито другото не се случи.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР