Клонът в Афганистан на Световната програма по прехраната на ООН

...
Клонът в Афганистан на Световната програма по прехраната на ООН
Коментари Харесай

ООН спира помощта за 2 млн. афганистанци заради липса на финансиране

Клонът в Афганистан на Световната стратегия по прехраната на Организация на обединените нации е заставен да приключи продоволствената помощ за още 2 милиона души през септември заради голям дефицит на средства, се споделя в изказване на организацията, представено от Ройтерс.

По този метод общият брой на хората, които са лишени от помощта на Световната продоволствена стратегия през тази година, доближи 10 милиона души.

" С дребното запаси, които ни остават, не сме в положение да подкрепяме всички тези хора, които са на ръба на цялостната мизерия ", Сяо Вей Ли, шеф на клона в Афганистан на Световната стратегия по прехраната.

Липсите в бюджета значат, че 1,4 милиона бременни или новородили дами и техните деца към този момент няма да получават профилирана храна, предопределена за попречване на недохранването, заяви организацията, представена от Българска телеграфна агенция. 

" През идващите шест месеца Световната продоволствена стратегия се нуждае от 1 милиард $, с цел да достави на 21 милиона души жизненоважна храна и поддръжка за прехранване ", се споделя още в изказването на клона в Афганистан на програмата.

Афганистан страда от въоръжени спорове, траяли 4 десетилетия, стопанската система на страната е в колапс, а на афганистанска територия се усещат и последствията от климатичните промени.

Световната продоволствена стратегия упорства страните донори да дадат приоритет на финансирането на филантропичните интервенции по време на дебатите на годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР