Клипче, показващо значителната разлика в цената на дезодорант в магазините

...
Клипче, показващо значителната разлика в цената на дезодорант в магазините
Коментари Харесай

Защо пазаруваме двойно по-скъпо от англичаните?!

Клипче, показващо забележителната разлика в цената на дезодорант в магазините в България и Англия, обиколи мрежата TikTok. Лудостта на цените у нас продължава да изумява хората, които живеят в страната, както и тези, които се намират отвън рамките й.

Освен в питателните артикули обаче, огромно покачване на цените се следи и в козметичните артикули, предава „ Трафик Нюз “.

Младо момиче е разгласило клип с към този момент близо 230 000 гледания, в известната платформа, на което се вижда, че женски дезодорант на известна марка, у нас се предлага на цена от близо 10 лева Отбелязваме, че до преди няколко месеца, цената на този продукт е била не повече от 5 лв., което значи, че покачването е двойно.

Видеото е основано от български жител, който живее в Англия. Той демонстрира разликата в цената, на която се предлага там. В магазините там този продукт се продава на цена от 2 паунда. Голяма публика от потресени консуматори пишат под видеото, че разликата е неуместна.

Един от коментиращите отбелязва, че в Германия дезодорантът се продава за 1 евро, което също потвърждава голямата разлика в цените на двете страни.

Парадоксалното в тази ситуация е, че в най-бедната страна в Европейския съюз плащаме извънредно висока цена съвсем за всичко. Това потвърждават изложените етикети на продуктите, които се оферират в магазините у нас. Голямо усещане прави, че съвсем на всички предлагани артикули, разликата в цената от миналата година е най-малко двойно, а в някои случаи и тройно по-скъпа.

Съдейки по това, че България е на дъното в класацията в Европа, като минималната работна заплата е единствено 710 лв., то цените, на които се оферират сходни продукти сигурно би трябвало да са надалеч от 10 лв..

Ето и част от мненията на потребителите:

„ Е, по какъв начин другояче другата седмица да го пуснат на промоция за 6 лв. ”

„ Защо се позволяват такива цени? Кой ги взема решение тези неща? Абсурди един след друг… ”

„ В България инфлацията мина на далавера, пък в случай че мине номера – мине ”

„ Козметичните артикули към този момент се трансформират в екстра. Вчера си купих половин кг леща за 4 лв. ”

„ Не стига, че ни пробутват стоките с най-ниско качество, ами че и ни ги продават на най-висока цена ”.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР