Клиниката по урология в УМБАЛ Св. Марина“ във Варна вече

...
Клиниката по урология в УМБАЛ Св. Марина“ във Варна вече
Коментари Харесай

Нова апаратура за фюжън биопсия при рак на простатата заработи във Варна

Клиниката по урология в УМБАЛ „ Св. Марина “ във Варна към този момент разполага с нова, съвременна и сигурна система за прецизна диагностика на карцинома на простатата – фюжън биопсия, научи Moreto.net. Апаратът е от най-новото потомство система за трансректална фюжън биопсия, при която изображението от ядрено-магнитния резонанс на пациента се наслага върху живото изображение от ехографа. При този способ се локализира с акуратност мястото за биопсия на пациента при лезии на простатата. Интервенцията е бърза и щадяща за пациента и извънредно прецизна за лекаря.

„ Новата инсталация е златният стандарт сега в Европа и в света. Точно това целим – таргетна биопсия, при която да вземем точната лезия и прицелно да знаем мястото. Апаратурата е извънредно значима за рискови пациенти, при които има показания и предходни отрицателни биопсии. Именно от биопсията зависи какво лекуване ще предприемем, с цел да е дейно. “ Това изясни доцент доктор Деян Анакиевски, началник на клиниката по урология във варненската университетска болница „ Св. Марина “.

Новата инсталация се употребява и за лапароскопски процедури, при които лезията е ситуирана вътре в бъбречния паренхима. „ Откриваме лезиите интраоперативно, най-често при карцином на бъбреците, когато вършим парциални резекции “, споделя доцент Анакиевски.

Първите интервенции с апаратурата за фюжън биопсия, която е обезпечена от МУ-Варна, към този момент са направени сполучливо в УМБАЛ „ Св. Марина “. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР