Клиниката по урология и андрология на УМБАЛ Царица Йоанна –

...
Клиниката по урология и андрология на УМБАЛ Царица Йоанна –
Коментари Харесай

В ИСУЛ откриват втори кабинет за урологични заболявания - Здраве

Клиниката по урология и андрология на УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “ открива втори приемно-консултативен кабинет, който се намира в постройката на поликлиниката (над Спешно отделение). Причината е нараствания поток от пациенти, които минават за лекуване в клиниката и нуждата от по-бързото им обслужване, оповестиха от болничното заведение.

Работното време на новия приемно-консултативен кабинет, с номер 217, е от 8:00 до 14:00 часа. Записването за обзор става на тел. 02 94 32 611. Приемат се и пациенти без записан час, както и такива със незабавни положения.

Освен банкет и съвещания, в двата кабинета се реализира амбулаторно лечение при възпаления на мъжките гениталии, пикочния мехур при жените; при песъчинки или камъни в бъбреците; при метаболитен синдром; при вродени и добити болести на пикочните пътища, при които е затворен цикълът диагностика-лечение (вкл. посредством осъществяване на реконструктивна хирургия, за която Клиниката по урология и андрология е Референтен център за България).

Функционалният кабинет, който се намира в непосредствена непосредственост, разполага с последното потомство здравна техника за диагностика.

Около 100 пациента с разнообразни урологични и андрологични болести минават през Клиниката по урология и андрология на УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “ всеки месец.

Използваемостта на леглата ни е 80-90%, а на моменти и 100%, което е доста висок коефициент, изяснява началникът на клиниката акад. проф. доктор Чавдар Славов.

Миналата година в Клиниката по урология и андрология на болничното заведение, Методът е безвредна и доста ефикасна опция на радикалното премахване на простатната жлеза при мъжете, при който се реализира вътретъканно облъчване на засегнатия орган.

Нискодозовата брахитерапия разрешава при тези пациенти да се запази еректилната функционалност. Помага да се избегне и друго затруднение, което въпреки и рядко (в към 5-10% от случаите) може да се следи при коренно премахване на простатата – неволното изпускане на урина.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР