Клинични изпитвания на медикамента на Пфайзер за лечение на коронавирус

...
Клинични изпитвания на медикамента на Пфайзер за лечение на коронавирус
Коментари Харесай

Клинични изпитвания на медикамента на „Пфайзер” за лечение на COVID е имало у нас през декември

Клинични изпитвания на медикамента на „ Пфайзер ” за лекуване на ковид е имало у нас през декември при пациенти с риск от тежко протичане на COVID-19. Изпитванията са станали в болница „ Св. Пантелеймон ” в Пловдив, където са се лекували към 20 души.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30605
Има доста добър резултат от хапчето във връзка с болните от Коронавирус, съобщи пред бТВ началникът на Коронавирус отделението, пулмологът доктор Атанас Парев.

По думите му хората, склонни към тежко протичане, най-често оздравяват на третия ден, а лекуването е понижило влизането в болница и смъртността с 89%, от 10 индивида, всеки 9 са оздравели.

Болницата продължава да набира доброволци. Хапчето е гратис за хората, които вземат участие в клиничното изследване.

В момента има трима доброволци, които пият от таблетките, и се усещат доста добре, никой не се е разболял от тях, добави доктор Парев.

Той разясни, че лекуването към този момент не е пробно, тъй като е позволено за приложимост в Съединени американски щати и в Европа, само че към момента е пробно за хората, които са контактни на заболели.

Сега хапчето се дава на хора, които са контактни на болен. Те нямат признаци, здрави са и в случай че в първите 4 денонощия от контакта стартират да пият тези хапчета, имат действителния късмет да не се разболеят, изясни доктор Парев.

Страничните резултати са доста малко - нормално мъка в устата, може да има леко главоболие, гастроинтестинални резултати, по тази причина се предлага след нахранване да се пият, изясни началникът на Коронавирус отделението.

Той разясни, че болните пият 5 дни хапчето, а контактните 10 дни, тъй като толкоз е инкубационният интервал.

Основният медикамент се споделя „ Паксловид ” (Pахlovid). Вече може да го има в аптеките, с цел да си го купуват хората, които са заболели и са с висок риск от градация към тежко заболяване, добави докторът. 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30605  Германия записва 240 172 нови случая на Коронавирус Германия записва 240 172 нови случая на Коронавирус  80% резултатност на имунизацията против коронависус на Новавакс при юноши 80% резултатност на имунизацията против коронависус на Новавакс при юноши  Нидерландия възнамерява махане на множеството рестрикции до края на месеца Нидерландия възнамерява махане на множеството рестрикции до края на месеца
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР