Климатологът проф. Георги Рачев разкри, че Паметникът на незнайния войн

...
Климатологът проф. Георги Рачев разкри, че Паметникът на незнайния войн
Коментари Харесай

Проф. Рачев: В последните правителства има една купчина генерали, включително президента, но нищо не направиха за армията

Климатологът проф. Георги Рачев разкри, че Паметникът на незнайния войник му е обичано място. " Уникален монумент. Защото няма лица. Той е незнайния войник, там е пренесена пръстта от бойните полета, където са кръвта и костите на всички тези мъже, бащи, дядовци, дали живота си за свободата на България. Нашата татковина преди години е била войска №1. Сега сме на шесто място по боеспособност на армията ни. В последните няколко държавни управления имаме една купчина генерали, в това число президента, и те нищо значително не направиха за нашата войска. Съседите ни се въоръжават, тъй като свободата не е даденост. Добрият живот не е да го сложим в джобчето и да свършим, ние постоянно би трябвало да се борим за него. Човек се ражда, с цел да се бори - робът за независимост, свободният за съвършенство. Ние би трябвало да си поддържаме тази войска,защото видяхме какво се случва до нас ", съобщи той в утринния блок на БТВ.

Запитан какво си спомня от престоя в казармата, той отговори: " Аз съм служил две години. Уволних се като редови войник, нямам никакъв чин, бях пехотинец. Абсолютно безсмислени две години, които с нищо положително не мога да си ги спомня. С изключение на това, че се научих там да не предавам. Най-много ненавиждам в живота си предателите, това е най-гнусното нещо ", счита професорът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР