Клиентите на един от ресторантите в истанбулския квартал Атакой вече

...
Клиентите на един от ресторантите в истанбулския квартал Атакой вече
Коментари Харесай

Роботи обслужват летищата в Истанбул

Клиентите на един от заведенията за хранене в истанбулския квартал Атакой към този момент се обслужват от роботи вместо от сервитьори, сподели шефът на ресторанта Муджахит Кушман пред РИА Новости.

“За първи път един от нашите клиенти, професор, ни даде концепцията да представим роботи за обслужване на гости на ресторанта. Ние реализирахме тази концепция. Освен това направихме роботи за нашата марка и регистрирахме авторски права. Сега имаме три робота, които поръчахме в чужбина, и турскит инженери са ги програмирали “, сподели събеседникът на организацията.

Според него роботите към този момент притеглят огромен брой клиенти в ресторанта. “Много хора идват единствено да видят по какъв начин става това. Роботите знаят на коя маса би трябвало да се реалокират и могат да приказват. Сигурен съм, че роботите ще заменят сервитьорите в бъдеще. С развиването на технологията тази специалност ще бъде по-малко търсена ”, сподели Кушман.

Той добави, че “всички харесват старанието на роботите, които не демонстрират никакви начинания, а вършат единствено това, което им е казано ”.

През август роботи-консултанти започнаха работа в Истанбул на летището в Истанбул. Те имат хуманоиден тип, вървят и приказват като хора. Роботите са предопределени да оказват помощ на пасажерите да се ориентират в летището, те могат да четат текста от билета, да демонстрират данните на полета на екрана, както и да дават отговор на планувани въпроси на турски и британски. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР