Клиентите имат право на 4 литра олио и 4 кг

...
Клиентите имат право на 4 литра олио и 4 кг
Коментари Харесай

Ограничения в количествата стоки първа необходимост наложиха търговските вериги в Гърция

Клиентите имат право на 4 литра олио и 4 кг брашно и захар
Търговските вериги в Гърция постановиха ограничавания върху количеството на артикули от първа нужда, които може да бъдат купени, оповестява БНР. Всеки клиент има право на до 4 литра олио, 4 кг брашно и захар.

Цената на хляба още веднъж се повиши с 20% заради високата цена на пшеницата и тока, настояват хлебопроизводителите, които не могат да посочат, какъв брой още ще скочат цените.

Около 2,5 евро се движи цената на кг самун. От скока в цената на електрическата енергия през ноември до момента всички хлебни произведения са поскъпнали с 15%.Според търговците в Гърция най-бързо се чака да приключат запасите от захар.

Животновъдите също предизвестяват, че не могат да поемат високите разноски и също ще покачат с към 20% цената на месото за Великден.

Няма липса на артикули в питателните магазини в Гърция, само че цените са прекомерно високи, считат потребителите. Над 25% е понижен оборотът на огромна част от веригите за хранителни артикули, тъй като гърците купуват единствено най-необходимото и търсят артикули на промоции, декларират търговците.

Голяма е разликата и в цените на морските блага заради повишено търсене в дните на постите преди Великден. Плодове и зеленчуци са с 15% по-скъпи.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР