Клиенти на ЕНЕРГО-ПРО сигнализират за нови схеми за телефонни измами,

...
Клиенти на ЕНЕРГО-ПРО сигнализират за нови схеми за телефонни измами,
Коментари Харесай

ЕНЕРГО-ПРО предупреждава за телефонни измами от името на компанията


Клиенти на ЕНЕРГО-ПРО алармират за нови схеми за телефонни измами, при които се злоупотребява с името на компанията. Сигналите са от живущи в област Велико Търново, които са получили телефонни позвънявания от незнайни лица от прикрит номер. Измамниците се показват за чиновници на компанията и уведомяват за скъсана пломба, засечена кражба на ток и предизвестяват, че ще изпратят екип, като надлежно за „ услугата “ изискват пари от клиентите. Друга скица, която се ползва, е под претекст, че има смяна в датата на доклад, чиновник на компанията ще посети парцела и е належащо той да бъде оставен отключен.

 

Обръщаме внимание, че ЕНЕРГО-ПРО няма процедура да се обажда на своите клиенти по телефона за осъществяване на услуга, с изключение на в случаите, в които те имат подадено в компанията документално заявление за услуга по ценоразпис. В тези случаи номерът от чиновник на компанията в никакъв случай не е прикрит и нормално позвъняването е от националния телефон на електроразпределителното сдружение 0700 16161. Заплащането на декларираните услуги е допустимо само в Центровете за обслужване на клиенти на ЕНЕРГО-ПРО. Компанията в никакъв случай не изисква оставянето на отключени парцели по време на регулярния доклад от чиновниците. Графикът за отчитане на ЕРП Север е оповестен на адрес и осъществяването му не допуска телефонни позвънявания на клиентите за обезпечаване на достъп.

 

ЕНЕРГО-ПРО неведнъж е предупреждавало за разнообразни опити за корист с името на компанията и в тази връзка припомня, че няма процедура да се обажда на своите клиенти по телефона, с цел да събира или с цел да обновява техните персонални данни. Никога не е съществувала процедура сметките за електрическа енергия да се събират по адресите и сходни дейности са опит за машинация. Съветваме нашите клиенти, в случай че получат предложение да заплатят сметката си или услуга на място, както и във всички случаи на подозрение за корист с името на компанията, неотложно да алармират на денонощния телефон 0700 161 61 или да се извърнат към органите на реда.

*публикация

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР