Класьори с монети, 26 торби с антични на вид предмети

...
Класьори с монети, 26 торби с антични на вид предмети
Коментари Харесай

Иззеха 1200 антични монети и предмети от жилище в Нови пазар

Класьори с монети, 26 торби с антични на тип предмети и три металдетектора са открити и конфискувани от частен дом в Нови пазар, оповестяват от пресцентъра на ОД на Министерство на вътрешните работи - Шумен.

Претърсването е било осъществено в ранните утринни часове през вчерашния ден, по време на профилирана полицейска интервенция за противопоставяне на закононарушения, свързани с културно-исторически полезности.

В жилище, населявано от 58-годишен локален гражданин, униформените разкрили пет класьора с общо 209 монети, торби с над 1000 обекта с тип на културно-исторически полезности, сред които фрагменти, приложения и върхове на стрели. Монетите и предметите са конфискувани. Предстои назначение на експертизи.

Мъжът е арестуван за период до 24 часа в полицейското ръководство в Нови пазар за държане на археологически обекти, които не са разпознати и регистрирани по съответния ред.

Работата по формираното досъдебно произвеждане продължава под управлението на прокурор от Окръжната прокуратура в Шумен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР