Класирането от първия етап на процедурата за устойчиво енергийно обновяване

...
Класирането от първия етап на процедурата за устойчиво енергийно обновяване
Коментари Харесай

МРРБ: Публикувани са индивидуалните оценки на блоковете от първия етап на процедурата за енергийно обновяване

Класирането от първия стадий на процедурата за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд  по Националния проект за възобновяване и резистентност е оповестено в обществения модул на ИСУН 2020, заяви Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ). Така общините към този момент имат достъп до самостоятелните оценителни листове на всеки план.

Всички жители, които желаят да се срещнат детайлно с получената оценка на блока си по обособените критерии в " Група I. Критерии за административна допустимост " и " Група II. Критерии за оценка на качеството ", могат да го създадат посредством общинската администрация, подала плановото предложение.

Оценката за пет от критериите в " Група II. Критерии за оценка на качеството "   е автоматизирана. Точките се образуват въз основата на първичните документи и въведените от общините в системата данни за знака за енергийни спестявания, знака за понижаване на въглеродни излъчвания, знака за повърхност на постройката посочени в т. 5 от формуляра, бюджета на плана в т. 7 от формуляра и данните за % на притежателите участващи в сдружението посочени в т. 12 от формуляра.

Методиката за оценяване на всяко предложение за осъществяване на инвестицията е в детайли разказана в точка " 16. Ред за оценяване на оферти за осъществяване на инвестиция " и точка " 17. Критерии за оценяване на оферти за осъществяване на инвестиция " от насоките за кандидатстване за първия стадий на процедурата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР