Хотелиерите в България се притесняват от липсата на персонал на

...
Хотелиерите в България се притесняват от липсата на персонал на
Коментари Харесай

Хотелиери: Проблемът с липсата на персонал е много голям

Хотелиерите в България се тормозят от неналичието на личен състав на крачка преди летния сезон тази година. Румен Мончев, шеф на хотел в Слънчев бряг, сподели, че казусът с неналичието на личен състав е доста огромен, оповестява.

" Превърнахме се развъдник за служащи. Наложи ни се през годините да взимаме повече и повече чужденци “, счита той.

" През годините работихме основно с Киргистан, в последно време работим с украинци, имаме хора от Индия, Филипини, Нигер. Но това нещо не може да ни задоволи нас, тъй като, с цел да има добър туристически артикул, би трябвало да има положително обслужване “, сподели Румен Тончев.

" Трябва да се погрижат за българските сезонни служащи, които би трябвало да работят най-малко шест месеца, с цел да могат тези хора да идат на борсата, а по-късно да се върнат при нас “, сподели той.

Част от хотелите ще отворят, с цел да посрещнат туристи на първи май, който е след броени дни. Първите по-големи празници ас точно през май, когато ще отбележим и Великден, 5 май, тази година. Веднага след него е Гергьовден.

По думите на шефа на различен хотел в Слънчев бряг Стойка Терзиева по това време на годината се чакат най-вече туристи, които могат да дойдат със личен превоз, тъй като към момента са доста малко полетите от Летище Бургас.

“Очакваме туристи и от Румъния. Традиционно имаме гръцки туристи, които обичат да посрещат тук празника, които преглеждат нашите исторически места и забележителностите, църквите и манастирите в региона “, изясни тя.

Цената за нощувка по това време от годината излиза приблизително по 120 лв. на човек с включена услуга All inclusive, разясняват от сектора. По предпочитание туристите могат да заплатят в допълнение за празничен великденски обяд или вечеря, само че варианти за ресторант в региона към момента няма.

" Няма традиция да отварят заведенията към хотелите рано. Затова ние имаме едно предложение за изменение в Закона за туризма - особено за курортите с национално значение, да може заведенията към хотелите да бъдат задължени да отварят, най-малко процентно от тях да отварят тогава, когато се отварят хотелите, тъй като това оформя общия имидж на курорта.  А не по-късно хотелът да носи негативи поради това че заведенията в близост не са отворени и туристите остават недоволни “, добави Стойка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР