Класическата игра Doom си спечели много фенове в зората на

...
Класическата игра Doom си спечели много фенове в зората на
Коментари Харесай

Необичайната история на една от големите тайни в Doom

Класическата игра Doom си завоюва доста почитатели в зората на гейминг промишлеността. Заглавието сложи основите на огромните шутъри през днешния ден и все пак, към момента има неща, които не знаем за Doom. Виждали ли сте лицето на героя да се трансформира по този начин, като че ли е настъпил блокче LEGO? Ако да, сте имали огромен шанс, тъй като шансът това да се случи е доста дребен. Причината за какво това лице се вижда толкоз рядко обаче е занимателна.

В класическите Doom игри играчът може да види своето здраве, амунициите и статусът на бронята си в долната част на екрана. На същото място се намира и едно малко лице, образно идентично с моментното положение на героя. Колкото повече вреди понасяте, толкоз повече лицето се покрива с кръв. То може да се усмихва и се оглежда в близост, до момента в който играете. Ако активирате чийта God Mode, то добива жълти светещи очи. „Ouch!“ лицето обаче се вижда доста рядко. Редица почитатели не могат да си обяснят за какво се появява, а съгласно други всичко е на инцидентен принцип. Голяма част от геймърите даже в никакъв случай не са го виждали.



След публикуването на сорс кода на играта от id Software мистерията беше разкрита. Излиза, че „Ouch!“ лицето е толкоз рядко срещано заради неточност на програмистите.

Феновете откриха, че лицето би трябвало да се появява, когато героят губи най-малко 20 единици здраве. Вместо това съгласно сбъркания код, лицето се демонстрира когато се сдобиете с 20 здраве и повече, и по едно и също време с това понасяте и вреда. Това би се случило на потребителя доста по-рядко, евентуално до момента в който той употребява предмет за набиране на здраве, биейки се със мощни съперници. Можете по елементарен метод да репликирате бъга, като употребявате God Mode чийта iddqd . Ако сте застанали върху под, който ви наранява, ще получите здраве от God Mode и лицето ще излезе.



„Ouch!“ лицето е доста известно измежду почитателите на Doom. В третата част на поредицата то също може да бъде видяно. И макар че доста портове дискретно поправят бъга (PlayStation 1 изданието например),в  истинските версии за районен съд той не е оправен и се пази в цялостна загадка, което го прави толкоз забавен за всички.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР