Кларънс Томас: Съдията от Върховния съд на САЩ признава платени пътувания

...
Съдията от Върховния съд на САЩ Кларънс Томас призна, че
Коментари Харесай

Съдията от Върховния съд на САЩ Кларънс Томас призна, че е предприел три пътувания на борда на частен самолет на републикански мегадонор миналата година , тъй като спор за етиката обхваща висшия съд на нацията.

Консервативният съдия каза, че несъобщаването преди това, че е получил такова гостоприемство, е било „непреднамерено“.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">Юристите от Върховния съд са задължени да подават годишни формуляри за финансова информация.

Съдия Томас беше сред последните, които го направиха , но той не е единственият, изправен пред потенциални конфликти на интереси.

Други съдии, включително Соня Сотомайор, либерал, и Самуел Алито, консерватор, дойдоха подложено на контрол през последните месеци.

Критиците настояват за приемане на нов етичен кодекс за деветимата съдии, които получават доживотни назначения в най-висшия съдебен орган на нацията.Кои са съдиите във Върховния съд на САЩ? Консервативният съд показа мускули. Какво следва?

Разкритието на съдия Томас в четвъртък следва съобщения в американските медии, че 75-годишният не е разкрил няколко скъпи подаръка от Харлан Кроу, богат предприемач на недвижими имоти и консервативен благодетел.

ProPublica, организация с нестопанска цел за разследваща журналистика, съобщи, че г-н Кроу е платил обучението в частно училище за дете, отглеждано от съдията, закупил Домът в Джорджия, където живее майката на съдията, и го обсипва с луксозни пътувания в продължение на повече от две десетилетия.

Съгласно правилата за заседаващи членове на федералната съдебна система на САЩ, съдия от Върховния съд трябва да посочи като подарък „лично гостоприемство на всяко лице“. такива подаръци, повдигайки въпроси дали г-н Кроу е могъл да използва приятелството им, за да повлияе на бизнеса пред съда.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР