ките либерали Илхан Кючюк днес бе гост-лектор във Великотърновския университет

...
ките либерали Илхан Кючюк днес бе гост-лектор във Великотърновския университет
Коментари Харесай

Илхан Кючюк надъхва студенти в старата столица

ките либерали Илхан Кючюк през днешния ден бе гост-лектор във Великотърновския университет „ Св.Св. Кирил и Методий “, където пред студенти и преподаватели изнесе лекция на тематика " Quo Vadis, Europa? “ (в превод – Къде отиваш, Европа?).

Кючюк сложи акцент върху бъдещето на Европа и позиционирането на България в Европейски Съюз.

„ Пасивността на страна ни е продължителен проблем, който съществува при позиционирането на България в Европейски Съюз. Решенията се вземат, официално ние имаме право на въздействие на тези решения, само че относителната тежест на България не е огромна. Всеки, който желае да договаря търси сътрудник, който няма да е длъжностен, а постоянен. Няма да бъде министър председател за 3 месеца, а с небосвод 4 години, тъй като политика не се построява за няколко седмици, а с дълготрайни цели. Политическата неустойчивост в България е главната причина за това, че сега се намираме в периферията на Съюза. Европейски Съюз не може да реши всичките ни проблеми, в случай че ние като страна сме пасивни. “, съобщи Кючюк пред студентите.

Кючюк бе безапелационен, че концепцията за диктата, а точно, че Европейски Съюз постанова дневния ред на България е безусловно погрешна. По думите му Европейски Съюз дава хоризонти и благоприятни условия за развиване и се пробва да действа групово като едно семейство.

В заключителната част на лекцията Кючюк посъветва студентите да се стремят към триумфа, което неизбежно изисква доста труд и неизменност.

Малко по-рано през днешния ден евродепутатът отличи Великотърновския университет с премия „ Симон Вей “ за мултикултурно обучение и приемливост. Така висшето учебно заведение във Велико Търново стана първият университет, отличен с наградата
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР