Китайското правителство ще насърчава гражданите на страната да участват в

...
Китайското правителство ще насърчава гражданите на страната да участват в
Коментари Харесай

Властите в Китай насърчават гражданите за борба с шпионажа

Китайското държавно управление ще предизвиква жителите на страната да вземат участие в контраразузнавателни действия. Това оповестява Ройтерс, базирайки се на китайското министерство на държавната сигурност. Отбелязва се, че съответната мярка е следствие на китайския закон за битка с шпионажа.

Според закона, на китайците е неразрешено да популяризират информация за националната сигурност и ползите на страната. В същото време китайските управляващи ще могат да получат достъп до данни за персоналната благосъстоятелност на физически лица като част от следствията.

Преди това Постоянният комитет на Общокитайското заседание на народните представители одобри Закона на Китайската национална република за външните връзки, който влезе в действие на 1 юли 2023 година Документът съдържа главните правила и задания на дипломатическата активност на Китай. Сред тях са отбраната на суверенитета и националната сигурност, целта на ползите на китайския народ, стремежът към спокойно развиване и външноикономическата неприкритост.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР