Китайският външен министър Ван И призова в понеделник за прекратяване

...
Китайският външен министър Ван И призова в понеделник за прекратяване
Коментари Харесай

Китай и Русия призовават за прекратяване на огъня в Израел

Китайският външен министър Ван И прикани в понеделник за преустановяване на огъня по време на среща с Руският външен министър Сергей Лавров, като намекна че огромните международни сили би трябвало да работят за отбягване на филантропична рецесия , предава " Ройтерс ".

Лавров разиска спора сред Израел и Хамас с Ван И в Пекин преди визитата на президента Владимир Путин в Китай.

" Съветът за сигурност на Организация на обединените нации би трябвало да предприеме дейности и огромните сили би трябвало да играят дейна роля " , сподели Ван на Лавров, съгласно китайски стенограма от срещата.

" Наложително е да бъде въведено преустановяване на огъня, двете страни да бъдат върнати на масата за договаряния и да бъде основан незабавен филантропичен канал , с цел да се предотврати нова филантропична злополука. "

Русия и Китай, и двете непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, обявиха, че главният въпрос в основата на спора е неналичието на правдивост за палестинците.

Палестинците желаят страна на Западния бряг и Ивицата Газа със столица Източен Йерусалим - цялата територия, завладяна от Израел през войната от 1967 година

Русия осъди насилието както против евреи, по този начин и против палестинци, само че Путин за това, което съгласно него е неверен метод, който подценява нуждата от самостоятелна палестинска страна.

" Състоя се изчерпателен продан на отзиви по необятен кръг интернационалните и районни въпроси, в това число внезапно изострената обстановка в Близкия изток ", сподели съветското външно министерство за срещата с Ван.

По време на двустранните диалози Лавров и Ван разискаха и военния спор в Украйна и напъните за разрешаването му посредством " политически и дипломатически способи ", оповестиха от министерството.

" Китай прави оценка високото почитание и поддръжка на президента Путин за построяването на самодейността " Един пояс, веднъж " и приветства продължаващото интензивно присъединяване на съветската страна ", сподели Ван.
 Путин предизвести Съединени американски щати: Ако стигнем до война, няма е
Путин предизвести Съединени американски щати: Ако стигнем до война, няма е " специфична военна интервенция "

Руският президент недоумява по какъв начин могат да се съпоставят споровете в Украйна и Близкия изток
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР