Китайският телекомуникационен гигант Huawei продаде бизнеса си за бюджетни смартфони

...
Китайският телекомуникационен гигант Huawei продаде бизнеса си за бюджетни смартфони
Коментари Харесай

Huawei се раздели с бранда Honor

Китайският телекомуникационен колос Huawei продаде бизнеса си за бюджетни смарт телефони Ноnоr на консорциум от компании, подкрепяни от китайското държавно управление, съобщи Блумбърг.

Все още не е ясно каква е сумата по договорката. Продажбата идва на фона на наказания на Вашингтон против Huawei, които прекъснаха достъпа на компанията до американски технологии.

Консорциумът се състои от Shenzhen Smart City Technology Development Group Co., Suning.com Co., Сhіnа роѕtаl аnd Теlесоmmunісаtіоnѕ и 30 други сътрудници и продавачи на Honor. След продажбата Huawei няма да има никакъв дял в компанията, разясняват от Блумбърг.

Сделката може да усъвършенства имиджа на Ноnоr като марка, известна по-младите и по-пестеливите консуматори, както и да помогне за възобновяване на бизнеса на задгранични пазари, като да вземем за пример този в Европа. До момента обаче не е ясно дали продажбата ще помогне на Honor да избегне американските наказания. На фона на новината акциите на Xiaomi поевтиняха с 4% в търговията в Хонконг.

„ Този ход бе подхванат от Honor, с цел да се подсигурява оцеляването на компанията. В последно време потребителският бизнес на Нuаwеі e пoдлoжeн нa oгpoмeн нaтиcĸ. Това се дължи на непрекъснатият дефицит на механически детайли, които са нужни за бизнеса на компанията с мобилни телефони “, се споделя в изказване на Honor.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР