Китайският технологичен гигант Huawei обяви, че е продал правата върху

...
Китайският технологичен гигант Huawei обяви, че е продал правата върху
Коментари Харесай

Huawei продаде Honor

Китайският софтуерен колос Huawei разгласи, че е продал правата върху марката Honor на консорциума Shenzhen Zhixin New Information Technology Co., в който влизат повече от 30 компании. Решението е подбудено от казуса с достъпа до елементи, лицензи и програмен продукт от западни производители.

Неприятностите на Huawei започнаха през 2019 година, когато Съединени американски щати постановиха наказания на китайската корпорация. Заради тях тя изгуби достъп до архитектурата ARM, услугите на Гугъл и опцията да търгува с американски компании.

С продажбата Huawei губи всички права над дъщерната си марка, само че Honor към този момент няма да попада под обсега на глобите и ще може да си върне достъпа до задгранични съставни елементи и технологии. Сумата на договорката не се оповестява, само че съгласно Reuters възлиза на $15.2 милиарда (€12.8 млрд.).

Huawei стартира Honor през 2013 година като марка за по-достъпни и всеобщи устройства, насочени към по-младата публика. В някои страни обаче марката задмина по продажби самата компания-майка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР