Китайският президент Си Цзинпин се обяви срещу зависимостта на Европа

...
Китайският президент Си Цзинпин се обяви срещу зависимостта на Европа
Коментари Харесай

Си Цзинпин се обяви срещу зависимостта на Европа от САЩ

Китайският президент Си Цзинпин се разгласи против " зависимостта " на Европа от Съединените щати, написа китайският в. Global Times.

" Надявам се, че Европа ще бъде постоянна и просперираща, в случай че резервира досегашната линия в развиването на връзките с Китай. Не можете да зависите от трета страна и да бъдете следени от нея ", съобщи той по време на среща с немския канцлер Олаф Шолц, наричайки Съединени американски щати " трета страна ".

" Това е и ясно обръщение към света, че глобализацията е необратима наклонност, даже когато Съединени американски щати усилват напъните си да се обединят в дребни антикитайски клики и да основат известна политкоректност в Европа, определяйки Китай като противник ", разяснява изказването държавният Global Times.

Германия и Китай са срещу всяка концепция за нуклеарен удар в границите на войната в Украйна, съобщи през днешния ден немският канцлер Олаф Шолц.

" Войната в Украйна сътвори рискова обстановка за целия свят... и тук, в Китай, още веднъж заявяваме, че възможна ескалация ще докара до последици за всички ", предизвести Шолц.

Олаф Шолц разяснява и икономическите тематики, наранени по време на визитата му в Пекин, заяви Ройтерс.

" Силно имаме вяра, че би трябвало да има равнопоставеност и немските компании да не изпитват по-големи компликации в Китай, в сравнение с китайските в Европа ", разяснява той. Според него по този метод ще се реализира прогрес в доста съответни сфери в бъдеще. Шолц акцентира на това, че приказва освен за немските, само че и за всички европейски компании.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР