Китайският президент Си Цзинпин съобщи, че участниците във втория форум

...
Китайският президент Си Цзинпин съобщи, че участниците във втория форум
Коментари Харесай

Споразумения за 64 млрд. долара са били сключени на форума "Един пояс, един път"

Китайският президент Си Цзинпин заяви, че участниците във втория конгрес " Един пояс, веднъж " в Пекин са сключили 283 съглашения за общо 64 милиарда $, предадоха ДПА и ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.

" Тези резултати демонстрират, че съдействието в самодейността е условие на актуалната ера. То слага ползите на хората преди всичко и е необятно подкрепяно и преференциално за всички страни ", съобщи той.

В речта си китайският президент повтори, че този великански инфраструктурен план ще акцентира на " отворено, чисто и зелено развиване ", а другите участници в него " ще се съветват като равни ". Страните участнички в " Един пояс, веднъж " се договориха да разширят съдействието си по суша, въздух и море, както и в цифровата сфера, сподели Си Цзинпин.

Той добави, че участниците във форума са се споразумели да работят над основаването на стопански коридори и зона за търговско-икономическо съдействие. Вторият конгрес за интернационално съдействие " Един пояс, веднъж " протече от 25 до 27 април в Пекин.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР