Китайският президент Си Цзинпин прие днес кубинския премиер Мануел Мареро

...
Китайският президент Си Цзинпин прие днес кубинския премиер Мануел Мареро
Коментари Харесай

Китайският президент прие кубинския премиер

Китайският президент Си Цзинпин одобри през днешния ден кубинския министър председател Мануел Мареро Крус в Голямата зала на народа в Пекин, откакто през вчерашния ден бяха подписани няколко двустранни съглашения за съдействие, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. 

Агенцията отбелязва, че Мареро е дошъл в Пекин в миг, когато мощно подвластната от вноса на храни и горива кубинска стопанска система е покрай колапс, тъй като приходите ѝ от експорт, нужен за закупуване на вносни артикули, понижиха с над 50%. 

Кубинският министър председател беше измежду задграничните водачи, които през вчерашния ден участваха на церемонията по откриването на шестото Международно ревю за импорт в Китай. Събитието се организира в Шанхай и ще продължи една седмица. То дава опция на страни и частни компании подписват търговски покупко-продажби с втората по величина международна стопанска система. След като в първия ден от визитата си Мареро се срещна с китайския си сътрудник Ли Цян в коридорите на ревюто, представители на кубинската делегация подписаха няколко съглашения, оповестиха държавни медии, без да оповестяват детайлности. 

В последно време Хавана интензифицира контактите си с Пекин, а през август президентът Мигел Диас-Канел взе участие в срещата на върха на БРИКС в Йоханесбург и съобщи пред Си, че двустранните контакти са достигнали " най-високото си ниво в историята ". 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР